In maart 2015 heeft brancheorganisatie Vastgoedmanagement Nederland VGM NL vernieuwde versies van de VvE Beheerovereenkomst en VvE Algemene voorwaarden gepubliceerd. De overeenkomst en de algemene voorwaarden zijn bedoeld als model voor door VvE beheerders met VvE’s af te sluiten beheerovereenkomsten. Het betreft een geactualiseerde versie ten opzichte van de vorige uitgave van 2006.

De beheerovereenkomst en de algemene voorwaarden zijn zodanig opgezet, dat de overeenkomst aan de hand van de overeengekomen leveringen en diensten dient te worden gecompleteerd, terwijl de algemene voorwaarden als standaard bedingen zijn geformuleerd. Uiteraard staat het partijen vrij om in de overeenkomst van de modelovereenkomst en/of de algemene voorwaarden afwijkende bedingen op te nemen.

Binnenkort verschijnt op VvERecht.nl een inhoudelijke beschouwing van de Beheerovereenkomst en de Algemene Voorwaarden.

De documenten zijn gratis te downloaden op de website van VGM NL.

Klik hier voor de VGM NL VvE Beheerovereenkomst, versie 2015

Klik hier voor de VGM NL VvE Algemene Voorwaarden, versie 2015

VvERecht.nl bestaat door en voor professionals in het VvE-recht, zoals advocaten, notarissen, rechters, rechtsbijstandverleners, maar ook professionele beheerders. VvERecht.nl is onafhankelijk en wordt beheerd door Stichting VvERecht.nl. De site wordt niet door één dienstverlener verzorgd, maar wordt gevuld door een redactie van ervaren VvE-juristen uit verschillende disciplines.