Elektrisch rijden neemt de komende tijd snel in omvang toe. VvE’s worden daarom steeds vaker geconfronteerd met de vraag of op parkeerplaatsen oplaadpunten voor elektrische auto’s kunnen worden aangelegd. In veel gevallen betreft het de vraag om een indivduele installatie aan te leggen, maar de VvE kan er ook voor kiezen om een gemeenschappelijke installatie aan te leggen.

In beide gevallen zal de ALV een besluit moeten menen over de aanleg van de installatie en de voorwaarden die daarbij gelden. Voor veel VvE’s en beheerders is de aanleg van oplaadpunten een nieuw fenomeen waar zij mee moeten leren omgaan. Om VvE’s voor te lichten over de juridische aspecten van de besluitvorming bij de aanleg van oplaadpunten, hebben de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht de brochure ‘Een oplaadpunt voor elektrische auto’s op het terrein van de Vereniging van Eigenaren, Hoe werkt dat’? samengesteld. De brochure is onder de voorgaande link gratis te downloaden.

Eerder op VvERecht.nl verscheen over dit onderwerp de bijdrage ‘Oplaadpunten in de parkeergarage’.

mr. Dennis Reijnders is mede-initiatiefnemer en redactielid van VvERecht.nl en is advocaat en partner bij De Advocaten van Van Riet te Utrecht.